fredag 2 april 2010

Framgångens baksida


– Ett gripande personporträtt


Tomas Reinfeldt är en framgångsrik karriärist i trevlig ålder med ena foten på den politiska arenan. Han passerar för snygg och intelligent, och har ett ganska toppen liv och spännande arbetsuppgifter på jobbet. Han är gift med en likadan tjej, och det går bra för familjen. Folk "lyssnar" på dem. Kanske har de också nåt barn ihop. Myspys.
Men ibland när det är mörkt i rummet och ensamheten smyger sig på, kan en liten tår slinka fram ur ögonvrån på Tomas. Det är inget han är stolt över, för han lärde sig redan som liten telning att det var onödigt med gråt. "Investera i nasdaq istället!" ljöd den pragmatiska uppmaningen från vuxenvärlden. Så när det pockar på i tårkanalen kommer till råga på rådande elände skammen krypande i Tomas skälvande gubbkropp. Det blir för mycket, och han börjar hulka. Pinsamt! Och så lever den onda spiralen sitt näriga liv tills den vibrerar in Tomas i en orolig och oäven mardrömssömn.
När han vaknar nästa morgon är han lite trött, men går tappert till jobbet, och ingen behöver få veta hans skämmiga hemlighet.

Tomas! Var inte rädd! Vi förstår vad du går igenom, och våra tankar går till dig!
/Curlingfarfar


(Tomas Reinfeldt heter egentligen något annat i förnamn.)

Inga kommentarer: