lördag 6 februari 2010

"Barn får skylla sig själva" säger ny undersökning


En ny utredning väcker stor debatt på ledarsidorna och Curlingfarfarredaktionen har inte varit sen att uppmärksamma Skolverkets samarbete med Allians-partierna.


I en ny utredning av Skolverket och Alliansen har det, enligt leg. psykolog Gunsan Flyr Clemens, framkommit att barn får skylla sig själva. Vad det är för skuld vill Flyr Clemens inte spekulera i.
"Jag har bara gjort mitt jobb som observatör, sen är det upp till regeringen att sätta in "hårdare tag" eller vadfan de nu kommer att göra" säger Flyr Clemens i en intervju med DNs Kalutta Stenweldt.
Frågeställningen har enligt Alliansens presstalesman Dror Broilert varit "Är barn verkligen det finaste vi har?" och "Är dom verkligen allihop så jävla söta?". Utredningen visar tydligt att nej så är det inte.
Utredningen visar på att barn egentligen bara är små vuxna, lillgamla om man så vill, och får helt enkelt stå för sina val som vilken juridisk vuxen som helst.
I en granskning gjord av PRO har man inte funnit något negativt i den nya rapporten.
"Vi tycker att det är bra att man äntligen visar barn för de små svinen de egentligen är. Särskilt tonåringar tycker vi verkar vara dumma i huvudet", säger Bernhard Siebundzwansich vid PRO.
Kritiska röster har höjts men de flesta har snabbt tystats ner med bland annat juridiska åtgärdanden och snälla ord viskade i örat.
En som däremot inte har låtit sig tystas är hjälten och snyggingen Rabata Sinclair, modell för H&M och ett jättefint ansikte för Rädda Barnen.
"Jag tycker att det är taskigt, dom är ju så himla små liksom!", säger Sinclair i en intervju med tidningen Slitz.
Några som däremot välkomnar utredningen med hurr-rop och champange är PRF (Pedofilernas Riksförbund) något som Alliansen ställer sig kritiska mot.
"Vi ville ju inte att det skulle bli något äckligt" säger Göran Hägglund till TT.
Även Tysklands förbundskansler Angela Merkel vill kommentera undersökningen med ett gulligt litet "Püff" och lägger sedan till: "Jag tycker inte alls att förbundskansler låter som förbundskassler. Förbundskansler är faktiskt det coolaste namnet på ett ämbete som finns".
Vad fan hon menar med det är oklart.

Kungahuset rasar naturligtvis i vanlig ordning och trots oppositionens egna utredning "Barn kan inte klara sig själva" antags Alliansens väga tyngst och enligt en undersökning av SCB anser 64 % av svenskarna att "Barn får skylla sig själva".

Curlingfarfar
2010.02.06

5 kommentarer:

Repabil sa...

Alla barnjävlar tillhör en generation som försöker sätta sig upp mot mig. Det är helt oacceptabelt.

Finns andra som utrett samma ämne.

karin sa...

jag hörde hans barnprogram. efterlyser mer sånt i gullegull- och bomullstuss-sverige! skit ska skit ha och ont med ont fördrivas.

Curlingfarfar sa...

Ska tilläggas att Curlingfarfar ställer sig neutral till utredningen. Vi tycker att barn har en beundransvärt rå utstrålning.

Repabil sa...

1. Människor tillhör rasen homo sapiens
2. Homo sapiens betyder förnuftig apa
3. Barn är apor men inte förnuftiga
4. Alltså, tillhör inte barn homo sapiens
5. Alltså, är barn inte människor

Trots denna skakande slutsats kan barn fortfarande ha egenskaper som rå utstrålning, kämparglädje, vara törstig eller ha kunskap om hur man ritar med kritor.

Lebblugg sa...

*fnissar*

löjligt!