tisdag 17 september 2013

Vem är Elisabeth Svantesson?

Att Sverige har fått en ny arbetsmarknadsminister har väl alla märkt vid det här laget. Men vem är hon, Moderaternas Elisabeth Svantesson? 

Svantesson beskrivs som en rutinerad politiker med ett tjusigt CV som bland annat innefattar akademisk examen, ett par riktiga jobb (!) samt engagemang i Livets ord och abortmotståndsorganisationen Ja till livet. Dessutom brinner hon för integrationsfrågor, vilket innebär att hon hyser åsikten att invandrare ska anstränga sig lite och inte bara komma och gutta sig på hederliga svenskars bekostnad och om dom inte fattar det så åker dom ut.

En annan driftig karriärist med tvivelaktiga livsval i bagaget, som man osökt kommer att tänka på, är ju Sauron från JRR Tolkiens fantasyberättelse från 50-talet. Liksom Svantesson har han gjort sig känd för att:

* vara verklighetsfrånvänd
* gilla makt
* sakna feministisk analys
* ha en svartvit syn på olika folkgrupper och deras egenskaper
* förespråka överdrivet drastiska åtgärder mot alla som inte fogar sig i leden

Utan att bli osaklig kan man nog beskriva dem båda som ett par riktiga taskmörtar. 

Eller har vi i själva verket att göra med EN OCH SAMMA taskmört? För att förstå hur det hela hänger ihop måste man vända sig till Saurons wikipediasida samt närstudera filosofi och religion (well, googla på "reinkarnation").

Låt oss kolla in Saurons wiki. Redan i första meningen avslöjar han sig. 


Känner vi någon annan som intagit ledande positioner i onajsa ockulta sammanhang (läs: Moderaterna)? Just det! 

Vi läser vidare. Vilka utmärkande karaktärsdrag har Sauron?


Det är knappast långsökt att tänka sig att Sauron i en politikerinkarnation skulle gå med i partiet som älskar just ordning och reda. 

I nästa stycke läser vi om en anmärkningsvärd brist på information om Saurons utseende. Har vi inte också i rapporteringen om den nya ministern slagits av just detta? Inte ett ord om hennes utseende, trots att hon är kvinna. Lite kusligt, inte sant?

Okej, vad vet vi om Saurons företrädare på posten som superkorrupt härskare?Återigen, kusligt överensstämmande.

Sarre gillar att återfödas i otippade skepnader och han har gjort det förr:


Efter denna redogörelse torde det stå utom rimligt tvivel att Elisabeth Svantesson är en inkarnation av den framlidne Sauron. Ett glädjande faktum för alla oss som höll på den mörka sidan i böckerna/filmerna och trodde att det var kört!


Vi välkomnar Elisabeth Sauronsson till sin nya post och hoppas att hon ska trivas. Och framför allt, att hon lägger ner den här arbetslinjen som står oss alla upp i halsen vid det här laget, och byter ut den mot nåt roligare. Typ skärseld.

YOLO
? ;)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Typ det bästa jag läst <3333

Curlingfarfar sa...

<3333!

Anonym sa...

Det här kan vara det dummaste jag någonsin hört! Jämföra politiker med sagan om ringen? Är fem år? /Arbetarklassen

Curlingfarfar sa...

Det stämmer bra! Curlingfarfar firar snart fem år. Då jävlar blir det skumpa och brudar!