söndag 15 januari 2012

Curlingfarfar är sexpert – igen!

Sedan Curlingfarfar lade ner sin sexspalt för två år sedan har förtvivlade läsare skrivit och undrat när den ska komma tillbaka. Den mediala tystnaden till trots har Curlingfarfars sexredaktion inte legat på latsidan, utan sprungit på mässor mellan mammaledigheter och botoxbehandlingar samt fortbildat sig inom genus och sociala medier.

En hel del har hänt sedan sist. Måns och Marie har gjort slut, kungen har skaffat kateter och i arabvärlden är det demokratichock. Året är 2012 och det duger inte längre med snusförnuftiga uppmaningar som "använd kondom" och "älska din nästa". Här krävs riktad kompetens och bred expertis! Vi är sjukt pepp på att ta oss an era snaskiga frågor om allt från rasöverskridande petting till nätdejting. Är du redo för framtidens sexrådgivning? Vi är!

Första frågan kommer från Börje Carlsson, 52, i Halmstad.

Jag är gift sedan 13 år och skulle beskriva mitt äktenskap som tryggt och kärleksfullt. Jag har en son från tidigare äktenskap men det är inget som märks speciellt mycket. Vi bor bra och saker och ting rullar på. På sistone har jag dock jagats av en tanke som inte vill lämna mig. Kanske är det någon sorts 40-årskris eller bara en fix idé, men efter så många år i äktenskapets bojor kan jag inte hjälpa att tankarna dyker upp. Jag ska gå rakt på sak: 
Hur ser vaginan ut egentligen? Visst har man varit där och "känt" någon gång, men jag begriper liksom inte hur det hela hänger ihop. Man har ju sett en del på TV och så, men man ska väl inte tro på allt. Varken jag eller min fru är direkt pratsamma så det blir inte att man tar upp ämnet. Är jag vansinnig? Ska jag låta det vara och hoppas att det går över?

Älskade Börje.
Först och främst vill jag gratulera dig! Du har gift dig med en fantastisk kvinna som du älskar och ni har ett perfekt barn ihop. Livets mening  check!
Nåväl, till problemet. Grunden för ett lyckat äktenskap är att upprätthålla mystiken mellan mannen och kvinnan. Att ställa frågor är naturligt, men att börja gräva i kärlekens mysterium är farligt. Kolla bara hur kungen och Silvia har det. Visst kan det röra sig om en 40-årskris som du säger, troligare är dock att du drabbats av någon form av hang-up och därför freakar på det sätt du gör. Att killar håller på och "analyserar" sitt förhållande är inte direkt farligt, men i ärlighetens namn ganska osexigt. Ställ dig istället frågan: Vem är jag och vad vill jag? Försök skaffa rutiner och lär dig prioritera. Börja gärna dagen med en halvtimmes promenad. Tipsa dina vänner om Curlingfarfar så kommer ett sött armbandsur på posten. God fortsättning!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är förvirrad. Om Börje nu är 52 år som han säger, hur kan han då ha en 40-årskris?