måndag 10 oktober 2011

Måndagsintervjun: Tommy Waidelich


Curlingfarfar tog en kopp rooibos med Socialdemokraternas ekonomisk-”politiske” talesperson Tommy Waidelich och snackade framtid.
− Hej Tommy. Läget?
− Jag upplever det namnet som problematiskt. Det var kul på åttiotalet, men nu känns det omodernt, bakåtsträvande. ”Tommy” liksom, va fan. Det ger fel associationer. Tommy och Annika. Lilla gubben. Herr Nilsson. Prussiluskan. Kling och Klang. Pappa. Kappsäck full med pengar. Vilket iofs är bra att ha.
− Okej, vad ska jag kalla dig istället?
− Anders Borg är fint. Det känns seriöst.
− Du har i dagarna föreslagit att Socialdemokraterna ska byta namn. Berätta mer!
− Vi har provat det där med att heta Socialdemokraterna, men vi bedömer inte att det namnet har stöd hos väljarna.
− Istället föreslår du Socialmoderaterna. Det låter lite som Moderaterna?
− Tycker du? Nja, det vet jag inte. Jag kände att vi ville förnya oss och bli ett tydligt alternativ till Nya Moderaterna.
− Och Socialdemokraterna är för otydligt?
− Det har fungerat tidigare, men nu? Vad betyder det ens? Sussi-al? Blö blö blö, det går ju inte ens att säga.
Tommy bläddrar med fingrarna på tungan och gör spygrimaser.
− Berätta om dig själv.
− Äh, jag är en vanlig arbetarkille. Bor i Täby med min fru Filippa. Gillar musik. Dabuzz. Uggla. Mest hans tidiga grejer, innan han blev kommersiell. Håller på och sparar ut till hästsvans. Eller flint. Får se vad väljarna tycker. Vad tycker du? Ser jag tjock ut i den här monokeln?
− Du menar slipovern?
− Nej…?
− Men ärligt, är det så genomtänkt allt det här?
− Jag tycker att v-ringat har en smalnande effekt. Man ser knappt brösten, jag har satt en brosch över.
− En MUF-pin.
− Nej…? Nej, nej… Nej…
Slut på intervjun.

Inga kommentarer: